TürküSokagi.Com - Türkü Ansiklopedisi  

Geri git   TürküSokagi.Com - Türkü Ansiklopedisi > Güncel > Sesimizi Duyuralım :)

Seçenekler Stil
Alt 02-11-2010, 07:36 AM
Eylem Eylem isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yönetici

Tecrübe Puanı: 1
Eylem is on a distinguished road
Standart Küçük Bir Kız Çocuğundan Sizlere Mektup Var

Çemen Tekstil'de hakları için direnen babası için küçük çoçuğumuzun bir talebi var sizden: "Elimden tutar mısınız?"

Direnişlerini 30 gündür bütün olumsuz hava koşullarına rağmen kararlılıkla sürdüren Çemen işçilerinden Mustafa Alkurt’un 10 yaşındaki kızı Meryem Alkurt, yazdığı mektupla, sesini insanlara ulaştırmaya çalıştı. Küçük Meryem’in mektubunu olduğu gibi yayınlıyoruz:

"Ben 10 yaşında bir işçi kızıyım. Babam şu an grevde. Ben hala, babamın neden grevde olduğunu bir türlü anlayamıyorum. Her zaman anneme ve büyüklerime soruyorum. Mesela ‘grev ne’ diye sordum anneme. Annem ise bana diyor ki, ‘Baban eve bir ekmek fazla getirebilmek için grevde.’…

Benim Allah’tan tek isteğim, babam ve arkadaşlarının bir an önce grevinin bitmesi. Sabahleyin sofraya baktığımda koyacak, koyacak çay bile yok. Anneme soruyorum, ‘çay yok mu’ diye. Bana diyor ki, ‘tüp bitti’… Herkes kahvaltıda ‘sarelle’ yiyor. Benim de canım istiyor. Ben de annemden istiyorum. Sizce bu benim hakkım değil mi?Benim de herkes gibi kahvaltı yapmayı canım istiyor ama, babam otuz gündür grevde! Beş kardeş, bir de annem ve babaannem… Hepimiz babamın kazancını bekliyoruz. Başka bir gelirimiz yok. Annem eve katkı olsun diye bir çuval fıstığı 6 TL’ye kırıyor. Okuldan geldiğimde bazen derslerimi yapamıyorum. Parmaklarım çok ağrıyor. Neden? Ben insan değil miyim? Herkes gibi, benim de yiyip giyinmeye ve gezmeye hakkım yok mu?

30 gündür bizim eve para girmiyor. Ne sefalet ile yaşadığımızı kimse bilmiyor. Şimdi size sesleniyorum: Elimden tutar mısınız? İyi bir yaşam sürdürmeme yardımcı olur musunuz?

Teşekkür ederim. Lütfen sesime kulak verin ve elimden tutun.”

Kaynak:http://www.halkingunlugu.net/emek/ku...ektup_var.html

Seçenekler
Stil